Zomerparkfeest 2018

Wethouder Marij Pollux bij Klimaattop van Venlo

Ook dit jaar was het thema “duurzaamheid” weer goed vertegenwoordigd op het Zomerparkfeest. Dit jaar was er zelfs een heuse mini-Klimaattop. Op de “Klimaattop van Venlo” lieten leerlingen van College den Hulster zien hoe Venlo de klimaatdoelstellingen van Parijs gaat halen.

Er was dit jaar het nodige rondom duurzaamheid te beleven. Bij de ingang was er een stand van Samenstroom.

Op zaterdag 11 augustus 2018 vond op het Zomerparkfeest-terrein in Teatro Maaspoort de “Klimaattop van Venlo” plaats. Leerlingen van College den Hulser lieten onder bezielende leiding van Jelte Bosma zien hoe Venlo de klimaatdoelstellingen van Parijs gaat halen. Wethouder Marij Pollux nam de ideeën van de studenten in ontvangst en bood aan op korte termijn een afspraak met hen te zullen maken voor een gesprek.

Presentatie Klimaattop van Venlo

Zomerparkfeest wordt stap voor stap duurzamer. Elk jaar weer. Net als vorig jaar waren er gescheiden afvalstromen, zuinige LED-lampen op de podia, ecologische schoonmaakmiddelen. Zomerparkfeest gebruikt milieuvriendelijke inkten en papier en op de toiletten hangt Satino Black “C2C” wc-papier.

In 2015 is een grote slag geslagen omdat ze de vervuilende dieselaggregaten vervangen hebben voor een vast stroompunt met groene stroom. Dit is gerealiseerd samen met partners Enexis en de gemeente Venlo en met hulp van het EnergieBureau.

Bekijk voor meer informatie over duurzaamheid op het Zomerparkfeest van Venlo dit filmpje:

 

Een windmolentje van Samenstroom

En nog twee foto’s bij de ingang van het Zomerparkfeest:

De stand van Samenstroom bij de ingang.