Oproep voor vrijwilligers Duurzaamheid op Zomerparkfeest

FAIR Venlo roept haar eigen vrijwilligers, studenten en andere geïnteresseerden op om mee te werken aan de duurzaamheidsdoelstellingen op het Zomerparkfeeest. Hoe? Lees het hier.

Het Zomerparkfeest probeert ieder jaar duurzamer te worden. Van het recyclen van de gebruikte bekers via de overstap van twaalf dieselgeneratoren naar een vaste groene stroomvoorziening tot de ambitie om energie neutraal te worden.

Dit jaar is is er voor het eerst een mogelijkheid om je smartphone op te laden met zonne-energie! Dat kan bij een 6 meter hoge smartflower, een waaier van zonnepanelen.

Verder komt er dit jaar bij de ingang van het festival een “groene balie” met verschillende diensten. Eén daarvan is verzorgd door Energiecoöperatie Samenstroom. Graag wil Samenstroom bezoekers kort informeren over de mogelijkheid om in Venlo windenergie op te wekken, alsook de belangstelling hiervoor te peilen.

Bij al deze duurzame initiatieven is hulp nodig, van vrijwilligers. Heb je zin om mee te helpen met het registreren van geïnteresseerden voor windenergie, of om mensen te helpen bij het opladen van hun GSM met zonne-energie? Meld je dan aan.

Meer informatie in de bijgevoegde pdf: Oproep vrijwilligers Duurzaamheid voor Zomerparkfeest