06-51054107 info@fairvenlo.nl
Selecteer een pagina

IMG_9588Op zaterdag 4 juni jl. vond bij het Kunstencentrum in Venlo de textielmanifestatie Fair Fashion Venlo plaats. Met dit evenement vestigden de organisatoren FAIR Venlo, Kunstencentrum, en College Den Hulster de aandacht op het belang van eerlijke productie en duurzaam gebruik van textiel en kleding. Venlose winkels die gebruikte kleding verkopen, zorgden samen voor een levendige markt. Ook diverse ontwerpers van duurzame kleding en modeartikelen lieten hun talenten zien op de markt.

IMG_9682Voor kinderen waren er diverse workshops om kennis te maken met de beginselen van eerlijke textiel en handel. Hoogtepunt vormden drie modeshows met tientallen modellen die op een echte catwalk lieten zien hoe mooi en modern duurzame mode en ’tweedehands kleding’ zijn. Opvallend was het grote aantal kinderen en jongeren die meededen aan de modeshows.

IMG_9604Het evenement bevestigde wat Jolande Sap tijdens de opening van de manifestatie zei: consumenten hebben wel degelijk de macht in handen om er voor te zorgen dat textiel en kleding op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd, verhandeld en gebruikt worden.

Klik hier voor de foto-impressie.