Op 21 mei 2015 vond een Euregionale conferentie plaats bij Fontys Venlo. Het belangrijkste onderwerp was: “Hoe word je een succesvolle Fairtrade school, stad, horecagelegenheid of kerk?”). Er was een plenair gedeelte, waar zowel vertegenwoordigers van de Nederlandse Stichting Max Havelaar en als de Duitse variant TransFair een lezing hielden over een gedeeld Fairtrade onderwerp. Na het plenaire gedeelte werden de deelnemers opgesplitst in werkgroepen, waar goede voorbeelden (best practices) werden gepresenteerd. De dag werd afgesloten met een heerlijke Fairtrade en biologische Indonesische warme maaltijd! De conferentie was een gezamenlijk initiatief van Fontys Venlo Crossing Borders, de Gemeente Venlo en FAIR Venlo in samenwerking met Duitse partners. Hans Nederlof, lid van de Raad van Bestuur van Fontys, kreeg donderdag 21 mei door Fenny Eshuis van Max Havelaar de Fairtrade Hogeschool plaquette uitgereikt. Zij deed dit namens de Nederlandse Fairtrade Gemeente Campagne. Fontys International Campus in Venlo mag daarmee als 2de hogeschool in Nederland de prestigieuze titel van Fairtrade Hogeschool voeren.
Eshuis prees Fontys voor het verankeren van het Fairtrade-concept in het curriculum. In zijn dankwoord zei Nederlof: “Wij hebben een sociale verantwoordelijkheid tegenover de jongeren in het opleiden van professionals die stevig geworteld zijn in de samenleving.”
De presentatie van de plaquette was onderdeel van de eerste Euregionale Fairtrade conferentie. Ongeveer 160 deelnemers waren aanwezig.Een uitgebreid verslag en foto’s, plenaire presentaties en aanmeldingen overzicht stonden onder events bij  www.fontys4fairtrade.nl .