Duurzaamheidsmarkt bij stadhuis en lustrum viering Venlo Fairtrade Gemeente

Wie duurzaamheid een warm hart toedraagt, kan zaterdag 11 maart zijn of haar hart ophalen bij een duurzame markt voor het stadhuis van Venlo . En ook ín het stadhuis is het nodige te doen. Daar vindt de viering plaats van 5 jaar “Venlo als Fairtrade Gemeente”, met Fair Venlo Raad van Toezicht voorzitter Arno Van Remortel, die hier op terug blikt. Wethouder Van den Beucken, die het jury rapport van de landelijke fairtrade gemeente campagne in ontvangst neemt, gaat in zijn reactie ook in op Cradle 2 Cradle in Venlo.
De Wereldwinkel is aanwezig met eerlijke producten. Politieke partijen komen voorbij. Gespot worden: GroenLinks, Nieuwe Wegen, 50 Plus, en Partij voor de Dieren.  In een kraampje kun je een stemwijzer invullen, en zelfs heel concreet: een handtekening zetten waarmee je winkels oproept “fair” in te kopen. Coöperatie Samenstroom pleit voor versnelling van de energietransitie.

Tal van studenten van Fontys tonen wat ze aan de wereld toe willen voegen in hun miniondernemingen. Er zijn producten bij, waarbij is nagedacht over hoe je met een commercieel product de wereld toch iets eerlijker kunt krijgen. Bijvoorbeeld door milieuvriendelijker te produceren en / of oog te hebben voor social return.