Duurzaamheid bij Zomerparkfeest Venlo

Op het Zomerparkfeest was dit jaar grote aandacht voor duurzaamheid. Bij de ingang was er al meteen een stand van FAIR Venlo en Samenstroom. Lees hier meer, en bekijk het filmpje.

Zomerparkfeest wordt stap voor stap duurzamer. Elk jaar weer. Gescheiden afvalstromen, zuinige LED-lampen op de podia, ecologische schoonmaakmiddelen. Maar ook gebruiken ze op dit feest milieuvriendelijke inkten en papier en op de toiletten hangt Satino Black “C2C” wc-papier.

In 2015 is een grote slag geslagen omdat ze de vervuilende dieselaggregaten vervangen hebben voor een vast stroompunt met groene stroom. Dit is gerealiseerd samen met partners Enexis en de gemeente Venlo en met hulp van het EnergieBureau.

Dit jaar, 2017, was er nog meer aandacht voor het thema duurzaamheid. Bij binnenkomst kon je aan je rechterhand al meteen gaan kijken bij de duurzaamheidscorner van FAIR Venlo en Stichting Samenstroom. Daar was van alles te beleven.

Daar was bijvoorbeeld een vragenformulier in te vullen, en door dat te doen kon je meedingen naar een prijs. In totaal deden 200 festivalbezoekers mee aan de quiz. Allen gaven aan op de hoogte te willen blijven van de stand van zaken rondom Venlose energieopwekkende windmolens, waar Stichting Samenstroon zich voor inzet.

Verder was daar te bewoneren: een heel bijzondere uitvinding. De ‘Zonnebloem’, een constructie met zonnepanelen als ‘blaadjes’, waar bezoekers hun mobiele telefoon aan konden opladen.

Zomerparkfeest Venlo was dit jaar een succes. Nog leuk om te vermelden: er was een lezing van Henk Manschot die vooral over Nietzsche ging, maar ook over duurzaamheid, en FAIR Venlo werd genoemd!

Bekijk voor meer informatie over duurzaamheid op het Zomerparkfeest van Venlo dit filmpje: