Aandacht in de gemeenteraad

De gemeenteraad van Venlo kreeg op 9 november 2016 een presentatie in haar Beeldvormende Vergadering, waarin FAIR Venlo zich voorstelde. Namens de Raad van Toezicht leidde Arno van Remortel het verhaal in, waarna voorzitter Maaike van Strijp en Joop Karremans het stokje overnamen.

In het verhaal wordt duidelijk: FAIR Venlo zet internationale verbondenheid tussen mensen en culturen op de kaart. De slogan “Met het oog op de wereld” spreekt wat dat betreft boekdelen. De andere twee pijlers: eerlijke wereldhandel en verduurzaming van de wereld, vloeien hier logisch uit voort.

fairvenlopresentatie-002Maaike van Strijp komt aan het woord en vertelt wat FAIR Venlo doet op het gebied van bevordering van duurzaamheid en een groene omgeving, Joop Karremans is vanwege zijn betrokkenheid bij Wereldwinkel Venlo degene die het aspect van eerlijke handel bespreekt. Als docent bij Fontys kan hij spreken over het streven verduurzaming, verbondenheid en fairtrade in het hart en hoofd van leerlingen en studenten te krijgen. Maaike doet dat met verve op basisscholen.

Arno van Remortel sluit af: we hopen dat we een goed beeld hebben kunnen geven van waar FAIR Venlo voor staat en dat u ons weet te vinden, net als wij u kunnen vinden, in ons gezamenlijke streven naar een fair Venlo.

Nadat de drie sprekers enkele vragen uit het publiek van raadsleden beantwoord hebben, kan FAIR Venlo terugkijken op een zinvolle uitwisseling.

Bekijk hier de pdf van de presentatie: 20161109-presentatie-fair-venlo-voor-raad-venlo