Gastlessen voor basisonderwijs

Werkgroep Educatie biedt gastlessen aan voor in het basisonderwijs. Alle groepen 6,7,8 van de basisscholen in groot Venlo kunnen zich inschrijven voor 2 gastlessen. Er kan gekozen worden voor 2 lessen over spiritualiteit in West-Afrika of voor 2 gastlessen over het alledaagse leven in Nicaragua.

– West -Afrika: De lessen zijn echte belevingslessen waarin de kinderen ondergedompeld worden in de leefwereld van kinderen in West-Afrika Ghana. Aan de hand van Afrikaanse voorwerpen en rituelen ervaren de kinderen de spiritualiteit van West-Afrika en leren een link te maken met onze spiritualiteit. We hoeden een theeceremonie om na te denken over voorouders, over vriendschap en over liefde. We doen een spel waarin de kinderen werken met symbolen. Ook maken ze een eigen amulet en een masker en leren de betekenis daarvan

– Nicaragua: De kinderen beleven het alledaagse leven in Nicaragua door middel van een verhaal en een spel. Thema: ben jij gelukkig? Aan de orde komen hoe mensen wonen, het belang van de familie, hoe spelen kinderen en hoe helpen ze mee om geld te verdienen. We bouwen een Nicaraguaans dorp.

De lessen Nicaragua sluiten goed aan bij een bezoek aan het Wereldpaviljoen in Steijl. Lees meer in: Folder educucatie 2015.